Wat is refurbished?

De definitie; Als je refurbished letterlijk vertaald betekend het oppoetsen.

Echter binnen de computer wereld betekend het veel meer dan alleen maar oppoetsen, het refurbishen van computer hardware is een specialisme en in het bijzonder bij Apple apparatuur.
De ontvangen tweedehands Apple apparatuur wordt eerst grondig gecontroleerd of het nog wel voor verkoop geschikt te maken is. Na deze eerste controle wordt het apparaat zowel van binnen als buiten gereinigd, gecontroleerd op werking en indien noodzakelijk worden onderdelen vervangen. Na deze stappen wordt het apparaat grondig getest met speciale software om er zeker van te zijn dat de technische werking 100% is en zo ook de komende jaren betrouwbaar te blijven.

Uitleg Refurbished Macs bij iUsed.nl

Alle refurbished iMacs, MacBook Pro’s, MacBook Airs, iPads en iPhones die door iUsed Store worden aangeboden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven namelijk altijd na een aantal jaar vervangen voor nieuwe modellen. Daarnaast komt veel van ons assortiment uit de lease. Een voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn. Daarom vindt u bij iUsed Store alleen maar betrouwbare producten van topkwaliteit.

Alle tweedehands Macs worden refurbished door onze eigen technische specialisten. Dit houdt in dat de apparatuur volledig wordt getest, gereinigd en eventueel voorzien van nieuwe onderdelen. Alleen wanneer de refurbished Macs volledig zijn goedgekeurd worden ze getoond in de webshop iUsed.nl. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat onze refurbished Macs in uitstekende staat zijn en jaren zonder problemen mee kunnen. Bovendien biedt iUsed Store standaard 24 maanden garantie en 30 dagen ‘Niet goed, geld terug’ op alle Apple computers.

Via onze webshop iUsed.nl verkoopt iUsed Store o.a. volgende Apple-producten:

Refurbished MacBook
Refurbished MacBook Pro
Refurbished MacBook Air
Refurbished iPhone
Refurbished iPad
Refurbished iMac
Refurbished Mac Pro

Refurbished Mac Mini

Tweedehands of refurbished?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt. Echter, dit dekt niet geheel de lading als het gaat om de producten die iUsed.nl aanbiedt. Alle gebruikte Apple-producten die bij iUsed binnen komen worden namelijk professioneel gereviseerd voordat ze op de webshop beschikbaar komen. Het refurbishen van deze apparatuur houdt in:

  • Een gecertificeerde dataverwijdering waardoor gegarandeerd alle informatie van de vorige gebruiker vernietigd is;
  • Een Apple gecertificeerde technische controle;
  • Het upgraden (opwaarderen) van de hardware indien nodig;
  • Het gronding schoonmaken (van de binnen- en buitenkant);
  • Het verwijderen van externe bedrijfskenmerken;
  • Het opnieuw installeren van het besturingssysteem.

De prijs van alle refurbished Mac 's is echter wel vergelijkbaar met tweedehands Apple-producten. Bovendien biedt iUsed Store standaard 24 maanden garantie op alle Apple computers. Hierdoor koop je bij iUsed.nl een refurbished Mac voor de prijs van een ‘tweedehandsje’, maar met de kwaliteit en zekerheid van een nieuwe.

Waar komt de aangeboden tweedehands Apple apparatuur vandaan?

Alle refurbished Macs die door iUsed Store worden aangeboden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen om diverse redenen. Dat kan zijn omdat het bedrijf is gefuseerd, omdat het bedrijf is opgehouden te bestaan, of gewoonweg omdat het bedrijf nieuwe hardware heeft aangeschaft. Een bijkomend voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn. Daarom vind je bij iUsed alleen maar producten van topkwaliteit.

Onze werkwijze

Stap 1, de tweedehands apple apparatuur ophalen

Ophalen tweedehands apple apparatuur

Medewerkers van onze logistieke dienst halen de Macs op bij het bedrijf en verpakken deze op een juiste manier, zodat transportschade wordt voorkomen.

Stap 2, grondige test van zowel de cosmetische als technische staat

Grondig testen van de refurbished mac

De harddisks van de ontvangen Macs worden gewist doormiddel van Blancco; een gecertificeerde dataverwijderingssoftware. Vervolgens wordt de hardware grondig getest door Apple-gecertificeerde specialisten en waar nodig onderdelen vervangen. Alle Macs worden daarna grondig gereinigd, eventuele externe bedrijfskenmerken worden verwijderd en de cosmetische staat wordt gecontroleerd. Zodra de hardware volledig is goed gekeurd, worden de Macs voorzien van een schone installatie van OS X.

Stap 3, refurbished aanbieden via onze webshop

Aanbieden via onze webshop

Alle volledig refurbished en goedgekeurde Macs worden ingevoerd in ons systeem en getoond in de webshop iUsed.nl. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat alle getoonde Apple producten ook direct leverbaar zijn.

Stap 4, goed verpakt opweg naar weer een tevreden gebruiker ;-)

Grondig in speciaal ontworpen verpakking verzendklaar

Indien u heeft gekozen voor verzending, wordt de refurbished Mac na verkoop stevig verpakt. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met op maat gemaakte dozen voor het veilig verzenden van uw bestelling. Dit pakket wordt met behulp van PostNL PakjeGemak bij u thuis, op werk of bij een afhaalpunt bij u in de buurt afgeleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om uw refurbished Mac op te halen bij ons afhaalpunt in Nieuwegein.