terug naar de klantenservice

Keurmerk Refurbished

Bij iUsed koop je vanaf nu de beste producten met het Keurmerk Refurbished!

Vanaf juli 2019 koop je de beste en betrouwbaarste refurbished iPhones bij iUsed. Sind december 2019 koop je ook iPads en MacBooks met het keurmerk. Met het onafhankelijke Keurmerk Refurbished geeft iUsed jou nog meer zekerheid, waardoor jij nog langer zorgeloos van je nieuwe apparaat kunt genieten. Alle producten met het Keurmerk Refurbished zijn in onze webshop herkenbaar aan het speciale Keurmerk Refurbished label. Met het Keurmerk Refurbished weet jij als consument precies waar je aan toe bent.

iUsed keurmerk refurbished certificaat

Door middel van het Keurmerk Refurbished wordt aan jou de kwaliteit gegarandeerd bij de aankoop van een refurbished apparaat. Het volledige werkproces is namelijk gecontroleerd met een technische audit door TÜV Nederland. Zij testen op de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training.

Onze Apple producten die zijn voorzien van het Keurmerk Refurbished, bieden u een aantal extra zekerheden:

1. Kwaliteit gegarandeerd

De refurbished producten die het Keurmerk Refurbished logo dragen, zijn streng gecontroleerd op vijftig verschillende technische punten. Indien nodig worden onderdelen vervangen. Tijdens deze vijftig punten test wordt onder andere gekeken naar het besturingssysteem, de Touch functies, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties WiFi en Bluetooth.

2. 2 jaar garantie, inclusief accu en laadaccessoires

Wij beloven voor producten met het keurmerk meer garantie dan geldt voor nieuwe Apple producten. De 2 jaar garantie wordt namelijk niet alleen geboden op het apparaat, maar ook op de accu en de laadaccessoires.

3. Uniformiteit in cosmetische gradaties

Refurbished producten worden ingedeeld aan de hand van drie categorieën. Met de onderstaande uniforme gradaties weet je direct waar je aan toe bent en kan je een goed besluit nemen.

- Zo goed als nieuw: Slechts lichte sporen van gebruik
- Licht gebruikt: Ondiepe krassen en/of een lichte deuk in de behuizing
- Zichtbaar gebruikt: Diepere krassen en/of deuken in de behuizing

4. Financieel gezonde aanbieder

Iedere organisatie die gebruik wil maken van het Keurmerk Refurbished, moet worden getoetst door EDR Credit Services of zij financieel gezond zijn. Er wordt gecontroleerd op: solvabiliteit, vermogenspositie, omzet en resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Op deze manier wordt inzichtelijk hoe de organisatie er op financieel vlak voor staat. Dit biedt de zekerheid dat ze niet zomaar failliet verklaard zal worden.

iUsed geeft nog meer zekerheid:

ISO 9001

Met ons ISO 9001 certificaat tonen wij aan dat onze geleverde diensten kwalitatief goed zijn en wij continu streven en sturen op de verbetering van onze processen. 

ISO 14001

Niet alleen kwaliteit vinden wij belangrijk, maar ook de zorg om ons kwetsbare milieu. Onze bedrijfsprocessen zijn daarom gecontroleerd conform ISO 14001. Een milieu-managementsysteem dat zich richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op het gebied van milieuzorg. Hierbij worden wij getoetst op het voldoen aan wet- en regelgeving, het beheersen van milieurisico’s en het streven naar permanente verbetering van de milieuprestaties. Voor een beter milieu doen wij dat natuurlijk heel graag!

ISO 27001

Wat betreft informatiebeveiliging beschikken wij ook over certificering. Wij kunnen daarom garanderen dat de privacy van onze klanten beschermd wordt en dat alle informatie van de producten die bij ons ingeleverd worden definitief wordt gewist. Per informatiedrager krijgt de vorige eigenaar ook nog een dataverwijderingscertificaat opgestuurd. Daarnaast zijn we ons ten alle tijden bewust van eventuele beveiligingsrisico's.

NEN 7510

Met het NEN 7510 certificaat stellen wij garant dat wij ook aan de Nederlandse informatiebeveiligingsnormen voldoen. Dit certificaat is een uitbereiding op de ISO 27001 en is ontwikkeld speciaal voor de Nederlandse markt. 

Lees meer over onze ISO-certificeringen:
ISO 9001
ISO 14001

Webshop Keurmerk

Webshop Keurmerk is een onafhankelijk keurmerk om de belangen van consumenten zo goed mogelijk te behartigen. Om de onafhankelijkheid te waarborgen is het beheer ondergebracht in de Stichting Webshop Keurmerk. De aangesloten winkels zijn verplicht te voldoen aan de Europese en Nederlandse wet- en regelgeving en aan de Keurmerk-code. De Stichting Webshop Keurmerk stelt het doel het vertrouwen van consumenten ten aanzien van internetaankopen, per telefoon, catalogus en post te vergroten.

Trustpilot

Beoordelingen van onze eigen klanten zijn zeer waardevol voor mensen die overwegen een refurbished product aan te schaffen. Door de ervaringen van onze andere klanten te lezen, kunnen zij een betere beslissing maken. Deze klant beoordelingen geven iUsed op haar beurt weer inzicht in de ervaringen van haar klanten. Hierdoor kan iUsed zich blijven verbeteren en jouw koopervaring perfectioneren.