MacBook Pro versus MacBook Air: Welke moet je kiezen?

Geschreven op 24 augustus 2017

Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘Moet ik kiezen voor een MacBook Pro 13 inch of een MacBook Air 13 inch?’ Om antwoord te kunnen krijgen op deze vraag is het belangrijk om jezelf twee vragen te stellen: Waarvoor en waar wil je de MacBook gebruiken?

Waarvoor wil ik de MacBook gebruiken?

Zowel de MacBook Pro als de MacBook Air hebben een Intel Core i5 processor. Hierdoor zijn ze beide geschikt voor actief computergebruik, zoals tekstverwerking, het bewerken van foto’s, het monteren van video’s en het spelen van videospellen. Het verschil tussen de MacBook Pro en MacBook Air is echter vooral te merken wanneer je met zware programma’s werkt, zoals Photoshop. De MacBook Pro is namelijk voorzien van een sterkere Turboboost en heeft daardoor een hogere kloksnelheid. Hierdoor is de MacBook Pro een stuk sneller dan de MacBook Air op het moment dat je MacBook extra kracht nodig heeft.

Heb je als hoofddoel om de MacBook te gebruiken voor tekstverwerking, e-mail en internet, dan is de MacBook Air een uitermate geschikte laptop. Werk je regelmatig met grafische programma’s, zoals Photoshop, dan adviseren wij al snel om een MacBook Pro aan te schaffen. De processor en het werkgeheugen van de MacBook Pro zorgen ervoor dat je veel sneller binnen grafische programma’s kan werken dan bij de MacBook Air.

Waar wil ik de MacBook gebruiken?

De MacBook Air is een stukje lichter dan de MacBook Pro en heeft een langere batterijduur. Werk je veel onderweg, dan is de MacBook Air daar uitermate geschikt voor. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een MacBook Pro ook prima onderweg is mee te nemen.

Keuzehulp

De keuze voor een MacBook Pro of MacBook Air is dus vooral afhankelijk voor welke doeleinden je de MacBook gaat gebruiken. Bij iUsed Store kun je bovendien gebruik maken van de iUsed Keuzehulp. Met behulp van deze tool worden de verschillen tussen bepaalde categorieën uitgelicht. Hierdoor vind je een refurbished Apple product die geschikt is voor jouw situatie en ben je verzekerd van de juiste keuze.

Andere blogs