Wat is Apple refurbished?

Geschreven op 13 oktober 2020

Wanneer we het hebben over Apple refurbished dan bedoelen we opgeknapte producten van het merk Apple. Refurbished is een Engelse term en als je dat letterlijk vertaald dan kom je uit op gereviseerd. Het reviseren van Apple producten komt neer op het controleren van de producten en het testen zodat ze weer opnieuw de markt op kunnen. Soms komt het namelijk voor dat producten van Apple geretourneerd worden en dat Apple ze niet meer als nieuw mag verkopen. Ook komt het vaak voor dat deze producten zakelijk werden gebruikt, maar door een faillissement of een fusie weer opnieuw in de markt komen. Deze producten worden opgekocht en vervolgens grondig gecontroleerd en als het nodig is gerepareerd. Hierdoor kunnen deze producten van Apple een tweede leven krijgen. 

"Het reviseren van Apple producten komt neer op het controleren van de producten en het testen zodat ze weer opnieuw de markt op kunnen."

Refurbished Apple apparatuur 

Vrijwel alle Apple apparatuur kan worden opgeknapt en worden hergebruikt. Zo worden iMacsMacBooksMacsiPhonesiPads en zelfs Apple Watches refurbished. Het refurbishen van Apple apparatuur is een specialisme en wordt altijd bij iUsed zelf gedaan door gecertificeerde experts.  

In onze webshop vind je praktisch alle producten van Apple behalve losse accessoires. Wij leveren bij MacBooks, Mac mini’s en iPads standaard een oplaadaccessoire. Bij iPhone’s zit standaard een pinnetje om de simkaart te kunnen plaatsen en bij een iMac leveren wij uiteraard een muis en toetsenbord mits anders vermeld. Vanuit hygiënisch oogpunt worden er geen oortjes meegeleverd bij een iPhone.

refurbished-door-fabrikant

Oudere modellen

De refurbished modellen van Apple zijn nooit de nieuwste modellen. Het duurt meestal een tijdje voordat de nieuwste modellen ook beschikbaar zijn om te refurbishen. Dit komt natuurlijk door het feit dat de nieuwste modellen eerst gewoon een aantal jaar gebruikt worden voordat ze worden vervangen door nieuwere modellen.  

Als je dus gehecht bent aan de wat oudere modellen óf je hoeft niet per se het nieuwste van het nieuwste dan is refurbished perfect voor jou. De modellen mogen dan wel wat achterlopen, maar dat betekent niet dat de software niet up-to-date is. Wij bieden al onze klanten de mogelijkheid aan om de nieuwste software zelf te installeren.  

Waarom je voor Apple refurbished zou moeten kiezen 

Er zijn een aantal redenen waarom je voor een Apple refurbished zou moeten kiezen: 

  • Refurbished Apple producten altijd goedkoper dan nieuwe producten. Je kan zelfs honderden euro’s besparen op de originele nieuwprijs;
  • Anders dan tweedehands producten krijg je op refurbished producten van iUsed sowieso twee jaar garantie. Je bent er dus van verzekerd dat jouw device goed gecontroleerd en gereinigd is; 
  • Je bent duurzaam bezig, omdat je zorgt dat onderdelen en producten worden hergebruikt; 

Refurbished Apple Utrecht 

iUsed is een digitale winkel die online 24/7 geopend is! Daarnaast hebben we in Nieuwegein (provincie Utrecht) een servicepunt en afhaallocatie*. Hier kunt u uw device langsbrengen voor reparatie of een bestelling afhalen. Wij werken bij het servicepunt alleen op afspraak. Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 030 248 40 06 of een mail sturen naar info@iused.nl.  

*in verband met COVID-19 kun je tijdelijk geen producten bij ons afhalen, onze excuses hiervoor.

Andere blogs