Aanvullende statusvermeldingen: ‘Nieuw in doos’ en ‘Nieuw (open doos)'

Geschreven op 1 juni 2021

Grotendeels verkopen wij gewoon refurbished producten. Niet alle producten in ons assortiment zijn hetzelfde en sommige producten hebben ook een aanvullende status. Zo bestaat er de aanvulling ‘Refurbished door fabrikant’ en ’Lichte vlek in beeld’. Het kan echter ook voorkomen dat we nieuwe producten verkopen. Deze producten zijn dus nog niet gebruikt en zitten in een gesealde of open doos. Je krijgt dus een gloednieuw product, maar dan wel voor een refurbished prijs! 

Waar komen deze producten vandaan?

De producten komen van de fabrikant Apple zelf, maar ook van andere distributeurs of winkelketens. Er zijn meerdere redenen waarom deze producten doorverkocht worden aan partijen zoals ons. De eerste reden is dat deze producten uit een overtollige voorraad komen. Een tweede reden kan zijn dat de producten zijn geretourneerd. Niet omdat deze producten kapot waren, maar omdat diegene die het product had gekocht van de koop afzag. Je hebt zoals gebruikelijk namelijk 30 dagen bedenktijd. Een derde kan zijn dat een winkelketen bijvoorbeeld falliet is gegaan en daarom grotere aantallen verkocht worden.

Hoe zien deze producten eruit?

De producten die de aanvullende status ‘Nieuw in doos’ hebben, zijn nog niet gebruikt en zitten nog in een gesealde doos. Dit betekent dus ook dat deze producten niet refurbished zijn. Je koopt dus eigenlijk een nieuw product voor een tweedehands prijsje. We hebben in het verleden verschillende MacBooks verkocht die nieuw uit de doos kwamen. Ook de Mac Mini verkopen wij nieuw. Je mag dus de kwaliteit verwachten die je ook gewend bent van Apple.

mac-mini-refurbished

Wij verkopen ook producten die nieuw zijn, maar in een open doos geleverd worden. Het product is dus al eens uit de verpakking geweest. Dit betekent niet dat dit product beschadigd is. Het product ziet er nog net zo goed als nieuw uit. Wel kan deze aanvullende vermelding betekenen dat het product al eens is aangezet. Ook kan dit betekenen dat de accu maximaal 10 keer is opgeladen. Ook bij deze producten mag je de kwaliteit verwachten die je van Apple gewend bent, maar dan wel tegen een lagere prijs. 

2 jaar garantie

Doordat deze producten nieuw zijn en niet refurbished kun je misschien denken dat je geen 2 jaar garantie hebt. Niets is minder waar, ook op producten met de aanvullende statusvermelding ‘Nieuw in doos’ en ‘Nieuw (open doos)’, heb je gewoon 2 jaar garantie. Op deze manier heb je dus de beleving van een nieuw device voor een aantrekkelijke prijs. Nog een leuk weetje: bij Apple krijg je standaard maar 1 jaar garantie. Wil je bij Apple 2 jaar garantie krijgen, dan moet je bijbetalen. 

Andere blogs