Veelgestelde vragen

 1. algemeen Is het veilig om bij iUsed.nl te bestellen?

  Ja, iUsed.nl is een merknaam van NEG Group B.V., welke al 25 jaar gespecialiseerd is in de in- en verkoop van gebruikte Apple- apparatuur. Bovendien hebben wij een uitstekende beoordeling op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.

 2. algemeen Krijg ik een factuur bij mijn aankoop bij iUsed.nl?

  Ja, je ontvangt een factuur per e-mail. Indien je tijdens het afrekenen je bedrijfsnaam invoert, ontvang je een btw-factuur op naam. De gegevens voor de btw-factuur kun je invullen tijdens het bestellen.

 3. algemeen Waarom zit er verschil in de prijzen van de producten?

  De prijs is afhankelijk van de nieuwprijs, leeftijd, snelheid en eventuele upgrades van het product. Over het algemeen geldt dat hoe jonger de Mac , hoe krachtiger deze is, maar ook hoe hoger de prijs.

 4. algemeen Kan ik ook nieuwe producten bestellen?

  Je kunt via de website geen nieuwe producten bestellen. Je kunt wel telefonisch of via het contactformulier een offerte aanvragen voor grotere aantallen nieuwe producten.

 5. algemeen Kan ik mijn aanschaf ook laten installeren bij mijn bedrijf?

  Ja, wij werken met eigen technische specialisten die tegen betaling jouw werkplekken installeren, maar ook volledige migraties kunnen verzorgen. Onze specialisten zijn Apple- gecertificeerd.

 6. algemeen Uitleg modelnummers en codes

  De modelnummers van de verschillende Macs staan op onze website tussen haakjes vermeld. Bij de meeste moderne Macs begint het modelnummer met een M en wordt vervolgd door 1 letter en drie cijfers. Deze modelnummers zijn terug te vinden op internet en in de App ‘Mactracker’ welke beschikbaar is in de App Store voor Mac, iPad en iPhone en iPod Touch.

 7. algemeen Kan ik mijn Apple ook inruilen/verkopen aan iUsed.nl?

  Wij kopen uitsluitend grotere aantallen gebruikte Macs uit het bedrijfsleven. Consumenten inruil is niet mogelijk.

 8. algemeen Is het mogelijk om langs te komen en een product te bekijken?

  Je kunt via onze webshop vrijblijvend een bestelling plaatsen, om daarna het product te kunnen komen bekijken. Tijdens het betaalproces is het dan aan te raden om 'achteraf via Klarna' of 'bankoverschrijving' te selecteren. Hierdoor hoef je nog niet direct te betalen, maar kan je de betaling pas nadat je het product hebt bekeken afronden. Let op: je dient dus wel een bestelling te plaatsen voordat je een product kan komen bekijken.

 9. garantie Zit er garantie op de producten van iUsed.nl?

  Ja, op alle Apple-producten zit standaard 24 maanden carry-in garantie. Dit staat tevens bij elk product beschreven in de omschrijving. Het is ook mogelijk om op bepaalde producten de garantie te verlagen naar 12 maanden. Hierdoor ontvang je direct korting op de aanschaf. Mocht er op een product nog fabrieksgarantie zitten dan staat dit bij het product vermeld.

 10. garantie Wat is carry-in garantie?

  Carry-in garantie betekent dat je er zelf voor dient te zorgen dat je defecte Mac bij ons (of onze servicepunten) terecht komt ter reparatie. In overleg kun je ervoor kiezen om je Mac naar ons magazijn in Nieuwegein of een servicepunt bij je in de buurt te brengen of naar ons op te sturen. Mocht je de Mac opsturen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het veilig verpakken.

 11. garantie Als het product niet naar verwachting is, kan ik het dan retourneren?

  Ja, wij geven op al onze producten 30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie. Binnen 15 dagen heb je de mogelijkheid om het product aan te melden en nogmaals 15 dagen om het te retourneren of om te ruilen voor een ander product.

 12. garantie Zit er garantie op de batterij (indien van toepassing)?

  Ja, op de batterij geven wij altijd 12 maanden garantie. Indien je een product met het Keurmerk Refurbished hebt aangeschaft zit er 24 maanden garantie op de batterij.

 13. technisch Hoe worden producten door iUsed.nl getest?

  1. De harde schijf wordt gewist.
  2. Test software controleert de harde schijf, het werkgeheugen en de videokaart.
  3. Een technische medewerker controleert de volgende onderdelen:
      a. Batterij (indien van toepassing)
      b. DVD speler, speakers (indien van toepassing)
      c. Toetsenbord (indien van toepassing)
      d. Oplader (indien van toepassing)
       e. Interne temperatuur
      f. Algehele en cosmetische staat
  4. Eventueel defecten onderdelen worden vervangen
  5. Een schone installatie van het OS wordt geinstalleerd
  6. De computer wordt schoon gemaakt

 14. technisch Wat betekenen de verschillende cosmetische status omschrijvingen?

  Bij elk product geven wij duidelijk aan in welke staat het toestel zich bevindt.

  Gebruikt met normale gebruikssporen
  - Slechts lichte sporen van gebruik
  - 100% technisch in orde
  - 24 maanden garantie

  Kleine zichtbare gebruikssporen
  - Ondiepe krassen en/of een lichte deuk in de behuizing
  - 100% technisch in orde
  - 24 maanden garantie

  Duidelijk zichtbare cosmetische schades
  - Diepere krassen en/of deuk(en) in de behuizing
  - 100% technisch in orde
  - 24 maanden garantie

  Deze productconditie aanduidingen duiden louter op gebruikssporen en cosmetische schade. iUsed Store verkoopt geen refurbished producten met technische gebreken of defecten, tenzij dit expliciet vermeld wordt. Deze vermelde gebreken tonen zich duidelijk in de prijs.

 15. verzending Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

  Ja, tijdens het bestellen kun je aangeven dat je het product wil afhalen. Daarbij kun je ook de datum en tijd doorgeven wanneer wij je kunnen verwachten. Je kunt het product vooraf betalen of bij ons aan de balie per pin of contant. Uiteraard kun je het product bekijken voordat je het afrekent en meeneemt. Je kunt er ook voor kiezen om het product af te halen bij een door jou gekozen afhaallocatie in de buurt.

 16. verzending Ontvang ik een track & trace-code van mijn bestelling?

  Ja, nadat je pakket aangemeld wordt bij de bezorgdienst ontvang je van ons per e-mail een track & trace-code. Deze wordt normaal gesproken dezelfde avond actief, wanneer het pakket in het sorteercentrum is aangekomen.

 17. verzending Wanneer wordt mijn bestelde product verstuurd?

  Bestellingen die op werkdagen voor 22:00 uur afgerond en betaald zijn, worden dezelfde dag verzonden. Wij versturen met PostNL of DPD, welke in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 dagen bezorgt, behalve op zondag en maandag. Door middel van de track & trace-code heb je inzicht in het exacte aflevermoment.

 18. verzending In welke verpakking worden de producten verstuurd?

  Wanneer er geen originele verpakking meer aanwezig is, versturen wij het product in een op maat gemaakte verzendverpakking.

 19. verzending Is het laten verzenden van mijn bestelling veilig?

  Ja, al onze pakketten zijn verzekerd tegen schade en diefstal.

 20. verzending Worden er verzendkosten in rekening gebracht?

  Nee, standaardverzending naar een PostNL-afhaalpunt, huis- of werkadres is gratis. Indien je kiest voor een aanvullende bezorgoptie, dan kan er een meerprijs worden berekend.

 21. verzending Kan ik ook bestellen als ik België woon?

  Ja, Belgische klanten verwijzen wij graag naar www.iused.be.