19-11-2020

apple-watch-series-3-handige-gadget-voor-sporters

Apple Watch Series 3, handige gadget voor sporters

Onze Apple Watch series 3 is een bijzondere editie, want hij is van roestvrijstaal gemaakt in plaats van aluminium. Specifiek gaat het om de Apple Watch series 3 RVS White Sport Band. In dit artikel leggen wij alles uit wat jij wilt weten over de Apple Watch series 3!

Apple Watch Series 3

Deze editie van de Apple Watch is oorspronkelijk uitgekomen in september 2017. Een leuk feitje is dat deze Apple Watch nooit verkocht is in de Belgische winkels! Daarom ben je extra uniek als je deze smartwatch draagt. Nog een leuk feitje: deze Apple Watch series 3 heeft een rode ‘Digital Crown’. Hiermee wordt bedoeld dat het horloge een rode draaiknop heeft die lekker opvalt.

Dankzij de verbeterde Dual Core S3-chip is deze Apple Watch sneller dan zijn voorgangers en communiceer je met Siri vanaf je pols. Alle binnenkomende oproepen, berichten en notificaties krijg je binnen op je smartwatch. Handig, zo hoef je je telefoon nooit meer uit je broekzak te halen! In de doos zit standaard nog een oplaadkabel en een USB-adapter.

Let op: de Apple Watch serie 3 werkt alleen in combinatie met een iPhone 6s of alle nieuwere edities. Ook moet je minimaal iOS 13 op je iPhone hebben staan (of natuurlijke de nieuwere versies).

Apple Watch 3 series waterproof

Dit horloge is dus gemaakt van roestvrijstaal. Dit houdt in dat de Apple Watch Series 3 tegen water kan en dus nooit gaat roesten. Superhandig als je terecht komt in een flinke regenbui! Ook voor de fanatieke zwemmers onder ons is dit horloge een must-have. Het horloge is water resistant tot wel 50 meter diep! Dit betekent dat jij je baantjes kunt timen en zo een nog betere tijd kan neerzetten.

De Apple Watch kan bijhouden hoeveel baantjes je zwemt en welke slagen je allemaal doet tijdens het zwemmen. Wanneer je klaar bent met zwemmen dan blaast de Apple Watch met een hard geluid het water uit de speakers. Op je mobiel kun je vervolgens bekijken hoeveel meter je hebt gezwommen, de tijd per meter en hoeveel slagen je in totaal hebt gemaakt.

Let wel op: bij sommige wateractiviteiten die op hoge snelheid of diep in de zee plaatsvinden werkt deze functie van de Apple Watch 3 niet meer. Specifiek gaat het dan om wateractiviteiten zoals Scuba Diving en waterskiën.


De Apple Watch Series 3: ideaal voor elke sporter

Dat deze smartwatch hanig is tijdens het zwemmen dat is nu wel duidelijk, maar ook voor allerlei andere sporten is dit horloge uitermate geschikt. De Apple Watch Series 3 beschikt over een GPS-sensor en hoogtemeter. Wanneer jij dus veel wandelt/hardloopt dan kun je je route makkelijk bijhouden met de ingebouwde GPS-sensor. Natuurlijk houdt je Apple Watch ook je afstand en snelheid bij. Daarnaast heeft deze smartwatch ook een hoogtemeter. Als je vaak op vakantie gaat naar berggebieden, dan is deze functie onmisbaar! Ook fijn: doordat deze smartwatch een kunststof bandje heeft, wordt jouw zweet goed afgevoerd.


Hartslagsensor en sporten 

De hele dag door wordt jouw hartslag automatisch gemeten. Tijdens het sporten kun je bijvoorbeeld jouw hartritme zien in een grafiek. Zelfs tijdens het zwemmen wordt jouw hartslag gemeten! Ook kom je meer te weten over jouw conditie, de intensiteit van je workout en informatie over je herstel. Je kunt zelf ook hartslagzones instellen. Wil je bijvoorbeeld je conditie trainen dan kun je een aantal keer in een hoge hartslagzone trainen. Wil je liever een hersteltraining doen om bijvoorbeeld je spieren niet te veel te belasten? Dan train je voornamelijk in een lage hartslagzone.


Hartslagsensor en gezondheid

Naast dat het makkelijk is om je hartritme bij te houden tijdens het sporten heeft het ook veel voordelen wat betreft je gezondheid. Wanneer je een onregelmatige hartslag hebt krijg je hier meteen een melding van. Een onregelmatige hartslag kan duiden op een hartritmestoornis. Wanneer je hiervan op de hoogte bent kun je vroegtijdig medisch advies vragen. Er zijn zelf al enkele levens gered door deze functie van de Apple Watch! Ook kan het horloge meten wanneer je te veel stress hebt. Wanneer je hiervan op de hoogte bent kun je actie ondernemen zoals mediteren, slapen of sporten. Door deze functie voorkom je ernstige klachten zoals een burn-out.

4G-ondersteuning: toekomstmuziek

In de Apple Watch Series 3 zit 4G-ondersteuning ingebouwd. Momenteel is het in België bij Telenet mogelijk om je smartwatch te voorzien van een internetverbinding, in Nederland werkt deze functie nog niet. Ideaal, dan kun je tijdens het hardlopen je telefoon thuis laten en muziek luisteren via de Apple Watch.