10-05-2021

black-bleeding-bij-ipads-wat-houdt-dit-in

Backlight bleeding bij iPads, wat houdt dit in?

Misschien heb je ooit wel van de term 'backlight bleeding’ gehoord. In het kort houdt dit in dat de achtergrondverlichting van je beeldscherm niet meer optimaal functioneert. Het is een vrij algemeen probleem op apparaten met een LCD-scherm. Doordat het scherm afwijkt van een normaal scherm, is een refurbished iPad met light bleeding enorm goedkoop. Al onze iPads met backlight bleeding vind je in onze Outlet. Wil je meer weten over backlight bleeding en voorbeeldfoto’s zien? Lees dan snel verder.

Hoe ontstaat backlight bleeding?

Het ‘bloeden’ van de achtergrondverlichting wordt veroorzaakt door een onjuiste afsluiting rond de randen van het apparaat. Daardoor ‘stroomt’ er dus licht vanuit de achtergrond naar de voorgrond. Het komt zogezegd in de pixellaag waardoor de kleur afwijkt.

Het is belangrijk om te weten dat een lichte kleurverandering bij de randen van het scherm volstrekt normaal is. De meeste LCD-schermen hebben uitvloeiing van de achtergrondverlichting. 

Hoe ziet backlight bleeding bij een iPad eruit?

Backlight bleeding is dus vooral te zien bij de randen van het beeldscherm. Op het scherm zie je een aantal witte vlekjes die vooral verspreid zitten langs de randen. Het ‘bloeden’ van de achtergrondverlichting heeft geen enkele invloed op de leesbaarheid van de letters op het scherm. Je kunt dus met een gerust hart je mails, berichten of DM’s lezen. 

Aan de andere kant, als de achtergrondverlichting heel heftig is kan het je ook afleiden. Je gaat er dan de hele tijd op letten en daardoor kan je niet meer normaal op je iPad werken. Het is eigenlijk heel persoonlijk of een iPad met backlight bleeding bij je past. De één vind het geen probleem, terwijl een ander zich er juist aan gaat ergeren. Hieronder zijn een aantal voorbeeldfoto’s toegevoegd. Let op: deze foto’s zijn van een willekeurig model. Het model wat jij bestelt kan hier dus van afwijken. 


Gratis retourneren

Wanneer je een refurbished iPad bij ons hebt besteld met backlight bleeding en je kan er toch niet aan wennen, dan mag je hem binnen 30 dagen gratis retourneren. Je hebt dan 15 dagen om de iPad voor retour aan te melden. Daarna heb je nog eens 15 dagen de tijd om de iPad naar ons op te sturen. Wanneer de refurbished iPad bij ons binnen is, krijg je natuurlijk je geld zo spoedig mogelijk teruggestort. De iPads met backlight bleeding vind je in onze Outlet.