18-10-2021

belangrijke-aankondigingen-apple-najaar-2021

Belangrijke aankondigingen Apple najaar 2021

Met het Apple event van gisteren en het Apple event uit september, zijn er weer een heleboel nieuwe producten en functies gelanceerd. Wij zullen hier de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje zetten.


iPad 2021 (9e generatie)

De nieuwe iPad beschikt over de nieuwste technologie. Met de snelste A13 Bionic chip schakel je nu nog sneller tussen schermen en apps. Deze chip is natuurlijk sneller dan de chips in oudere iPads, maar het is de vraag of je dit verschil nou echt wel gaat merken. Daarnaast heeft de camera aan de voorzijde een hele update gekregen. In tegenstelling tot de 1,2 MP camera op de iPad 2020, beschikt de iPad 2021 over een 12MP camera. De camera aan de achterkant blijft voornamelijk hetzelfde als het vorige model. Een groot pluspunt voor velen is dat het instapmodel nu al te bestellen is met 64GB opslag. Voorheen hadden de instapmodellen maar 32GB opslag. Het scherm blijft 10.2 inch net als het voorgaande model en ook deze iPad is alleen compatible met de Apple Pencil (1e generatie).


iPad mini 6 (2021)

De iPad mini 6 is sneller dan zijn voorgangers en beschikt over een A15 Bionic chip. Naast dat die sneller is, heeft de iPad mini 2021 ook een ander design gekregen. Deze iPad heeft nu een all-screen design. Wat voor de rest nieuw is aan deze iPad mini is dat er Touch-ID is ingebouwd. Deze zit aan de bovenkant van de iPad en zorgt ervoor dat je met jouw vingerafdruk de iPad kan unlocken. De camera aan de voorzijde heeft ook een goede update gehad. Deze heeft een 12MP ultra wide front camera. Ook de camera aan de achterzijde beschikt over 12MP en is een groothoeklens. Daarnaast is deze iPad mini te connecten met de Apple Pencil 2. Mochten al deze dingen niet interessant voor je zijn, dan kan je beter een eerdere generatie refurbished iPad mini kopen.

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max

Apple heeft van de iPhone 13, maar liefst vier verschillende modellen de wereld in geslingerd. Het instapmodel de iPhone 13 en de iPhone 13 mini beschikken over betere beeldschermen die scherper en feller zijn. Daarnaast zit er weer een betere chip in de iPhone 13 (mini) en de camera is ook weer ietsje beter dan zijn voorganger. De opslagcapaciteit van deze modellen zijn ook verbeterd en liggen nu op 128GB i.p.v. 64GB. De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max beschikken ook over een betere chip: A15 Bionic chip en een betere camera. Een iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max kan je nu ook bestellen met 1TB opslag. Alle iPhones hebben weer nieuwe kleuren gekregen en hebben ook een langere batterijduur. De iPhone 13 koop je vanaf €909.-. Dit is natuurlijk best prijzig en het is maar de vraag of de specificaties echt daadwerkelijk beter zijn. Bij ons kan je een refurbished iPhone 12 kopen die zo goed als nieuw is voor honderden euro's minder. Hierdoor kun je dus veel geld besparen en krijg je een iPhone die ook hele goede specs heeft.


macOS Monterey

De nieuwe update van macOS zal op 25 oktober 2021 gaan plaatsvinden. Dit is dan alweer de 12de update van de macOS. Niet alle MacBooks kunnen deze update aan. Zo is een MacBook Air uit 2015 (of nieuwer) vereist om deze update te installeren. Ook een MacBook Pro uit datzelfde jaar of nieuwer is nodig om de update te laten slagen.

De belangrijkste vernieuwingen zijn: 
  • Safari-browser naar versie 15; 
  • FaceTime ondersteunt vervaagde achtergronden; 
  • SharePlay, waarmee je via FaceTime samen met anderen naar content kunt kijken; 
  • Universal Control, waarmee de muis, toetsenbord of touchpad ook gebruikt kan worden op een ander Apple apparaat; 
  • Airplay: hiermee kan je je scherm draadloos naar een ander Apple apparaat casten.
Kan niet updaten naar macOS 12 Monterey
Krijgt update naar macOS 12 Monterey
MacBook 12"2015-model2016-model en nieuwer
MacBook Air2013/2014-modellen2015-model en nieuwer
MacBook Pro2013/2014-modellen2015-model en nieuwer
Mac miniearly 2014-modellate 2014-model en nieuwer
iMac Pro-Alle
Mac Pro-2013 en nieuwer