17-08-2023

iOS17-Sonoma

De nieuwe functies van MacOS Sonoma

Het macOS-ecosysteem heeft in de loop der jaren tal van significante updates doorgemaakt, en MacOS Sonoma voldoet opnieuw aan de verwachtingen. Bij iUsed willen we graag dieper ingaan op de hoogtepunten van deze nieuwste versie. Dus, of je nu een trouwe Apple-gebruiker bent of nieuwsgierig bent naar de nieuwste ontwikkelingen, lees verder om alles te weten te komen over MacOS Sonoma!

Screensavers: Inspirerende beelden

De gloednieuwe slowmotion-screensavers van MacOS Sonoma brengen prachtige locaties van over de hele wereld rechtstreeks naar je Mac-display. Deze betoverende screensavers transformeren niet alleen je achtergrond bij het inloggen, maar zorgen ook voor een subtiele sfeer elke keer dat je je Mac gebruikt.

Widgets: Nieuwe functionaliteit op je bureaublad

  • Personaliseer je bureaublad met widgets uit de galerie, waarmee je direct toegang hebt tot functies zoals podcasts of zelfs de controle over je verlichting.  
  • Breng iPhone-widgets naar je Mac met behulp van continuïteit, zonder extra apps te hoeven installeren.  
  • Focus op het essentiële: Wanneer je met een app of venster bezig bent, of je gebruikt Stage Manager, zullen de widgets vervagen om afleiding te minimaliseren. Bovendien passen widgets zich naadloos aan bij veranderingen in je achtergrond.  

Videogesprekken: Een unieke ervaring

Van de presentator-overlay waardoor je zichtbaar blijft, zelfs tijdens het delen van je scherm, tot de nieuwe schermdeelkiezer waarmee je specifieke apps kunt delen, MacOS Sonoma heeft het allemaal! Of je nu je Studio Display of iPhone als camera gebruikt, je kunt gemakkelijk je compositie kiezen voor het perfecte beeld.  

Safari en Wachtwoorden: Slimmer en veiliger surfen

De nieuwste Safari-update op MacOS Sonoma introduceert profielen, waarmee je je browse-ervaring voor werk en privé kunt scheiden. De verbeterde zoekfunctie levert niet alleen snellere, maar ook relevantere resultaten op. Bovendien zorgt de verbeterde privémodus voor extra privacy.

Berichten: Nog makkelijker communiceren

Het berichtencentrum is verrijkt met zoekfilters, handige pijlen om ongelezen berichten te vinden, een locatiedeeloptie en een stickerlade voor al je Live Stickers en Memoji.

PDF's en Notities: Organiseren en aanpassen

Met MacOS Sonoma wordt het invullen van documenten en het doornemen van PDF's in Notities kinderspel. Je kunt ook eenvoudig notities koppelen die relevant zijn en naadloos overschakelen van Notities naar Pages voor uitgebreidere bewerkingen.

Toetsenbord: Typ met vertrouwen

Met verbeterde autocorrectie worden gecorrigeerde woorden tijdelijk onderstreept, zodat je gemakkelijk kunt zien wat er is gewijzigd.

Gaming, Privacy en meer

Of je nu een hardcore gamer bent op zoek naar de beste prestaties of iemand die extra bescherming wil voor gevoelige inhoud, MacOS Sonoma biedt tal van functies. Van een speciale gamemodus tot uitgebreide privacy-instellingen en een verbeterde Siri, deze update heeft voor iedereen iets te bieden.

Conclusie

MacOS Sonoma is een verrijking voor elke Mac-gebruiker. Of je nu een creatieve professional bent, een student of iemand die zijn Mac voornamelijk voor ontspanning gebruikt, deze update zit boordevol functies die je dagelijkse computerervaring zullen verrijken. Bij iUsed raden we je zeker aan om deze update te verkennen en de vele voordelen zelf te ervaren.