24-01-2022

het-is-niet-spannend-om-een-refurbished-macbook-te-kopen

Het is niet spannend om een refurbished MacBook te kopen

Wil je een MacBook kopen, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Of heb je niet per se het nieuwste model nodig? Dan is een refurbished MacBook de juiste keuze voor jou. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten, want de refurbished markt is niet altijd overzichtelijk. Soms worden er geen producten geleverd, slechte producten geleverd of krijg je de klantenservice niet te pakken. Door deze zes aandachtspunten in het achterhoofd te houden, voorkom je al deze dingen en is het dus helemaal niet spannend om een refurbished MacBook te kopen!


Waar refurbished MacBook kopen?

Het allerbelangrijkste in de zoektocht naar een refurbished MacBook is toch wel de aanbieder. De aanbieder moet immers wel betrouwbaar zijn, want je wilt uiteindelijk een goed product geleverd krijgen. Ga dus niet blindelings af op de laagste prijs! Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is het meestal ook zo. Maar hoe weet je of de aanbieder wel betrouwbaar is? Bekijk of de aanbieder voldoet aan de onderstaande checklist. Dan weet je zeker dat je goed zit!


1) Check de reviews

Een goede eerste stap is om research te doen naar de reviews van een aanbieder/webshop. Is de aanbieder aangesloten bij een onafhankelijk reviewssysteem zoals Trustpilot, Kiyoh, Klantenvertellen, Feedbackcompany of Trusted Shops? Of zijn er misschien reviews te lezen op Google? Als je deze vraag met ‘Ja’ kan beantwoorden, dan is dit al een goed teken!

Natuurlijk moet de inhoud van al die reviews ook goed zijn. Lees daarom zorgvuldig de meest recente reviews door. Zijn deze allemaal negatief? Red flag! Je kan ervan uitgaan dat deze webshop niet betrouwbaar is. Zijn de reviews positief? Dan is dit alvast een goed teken, maar je kan er nog niet 100% vanuit gaan dat deze webshop betrouwbaar is.


2) Check het contact met de klantenservice

Probeer eens het nummer te bellen wat op de site staat. Kom je in een wachtrij terecht, dan is dit natuurlijk vervelend, maar dit hoeft nog niet meteen betekenen dat deze partij onbetrouwbaar is. Is er überhaupt geen telefoonnummer te vinden of krijg je helemaal geen antwoord en is de lijn dood? Dan kan je ervan uitgaan dat deze webshop niet te vertrouwen is.

Je kan ook een chat beginnen of een mail sturen voordat je een refurbished MacBook bestelt. Loopt het contact moeiteloos en krijg je een goed gevoel van deze partij? Dan kan dit zeker een reden zijn om te gaan bestellen. Twijfel je nog en wil je nog meer informatie? Dan kan je de onderstaande dingen nog voor de zekerheid checken.


3) Check of de partij is aangesloten bij het Keurmerk Refurbished

Het Keurmerk Refurbished is een onafhankelijk keurmerk dat in 2019 is opgericht door Techniek Nederland. De partijen die hierbij zijn aangesloten krijgen een jaarlijkse financiële controle door DAS. Zo weet jij zeker dat de partij waarvan je koopt niet zomaar failliet gaat!


4) Check of de webshop geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel

Wanneer de webshop een serieuze webshop is, dan staat deze geheid ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dus typ de naam van de webshop in bij de Kamer van Koophandel en je krijgt snel genoeg zoekresultaten te zien met of wel of niet de naam van de webshop. Staat de naam van de webshop waarop je hebt gezocht er niet tussen? Dan is dit een teken, dat deze webshop niet betrouwbaar is!


5) Check of de webshop/aanbieder actief is op social media en/of zij fervent aan het bloggen zijn

Een webshop of aanbieder die snel mensen wilt oplichten zal zeker geen tijd steken in social media of in het bloggen. Zoek de naam van de aanbieder/webshop dus op op Facebook of Instagram en bekijk of deze recent nog iets geplaatst heeft. Daarnaast houden sommige webshops ook een blog bij. Bekijk of de webshop recent nog iets geplaatst heeft. Is dit wel het geval dan kun je ervan uitgaan dat deze webshop betrouwbaar is. Een frauduleuze webshop zou namelijk geen tijd steken in goede blogartikelen.


6) Check de garantie- en retourvoorwaarden

Als laatste check je altijd de garantie- en retourvoorwaarden. Mocht het artikel niet zijn wat je ervan had verwacht, dan moet je het altijd kunnen terugsturen en je geld moeten terugkrijgen. Bekijk of je het product makkelijk kan retourneren en of hier nog eventuele kosten aan zijn verbonden. Daarnaast geven de meeste refurbished aanbieders twee jaar garantie. Kijk of dit bij de aanbieder die jij hebt gevonden ook zo is!