21-09-2022

Hoe-kies-je-de-juiste-macbook

Hoe kies je de juiste MacBook?

Welke MacBook kies jij? Tegenwoordig heb je steeds meer opties en jouw keuze blijft persoonlijk. Wat is nu het verschil tussen de MacBook Air en MacBook Pro? Kies je voor 13, 14 of 16 inch? Je leest in deze blog precies welke vragen je jezelf moet stellen, wat de verschillen zijn en welke afwegingen je het beste kan maken. 

Welke MacBook is geschikt voor jou? 

Om bij de juiste MacBook uit te komen, stel je jezelf de volgende vragen;
  • MacBook Air of MacBook Pro? 
  • Welke processoren zijn er? 
  • Welk formaat is geschikt voor mij?
  • Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? 
  • Hoeveel gigabyte werkgeheugen heb je nodig? 
Om jouw keuze makkelijk te maken, beantwoorden we deze vragen zo goed mogelijk. Zo maak jij nooit de verkeerde keuze!

Kies je voor de MacBook Air of MacBook Pro? 

Zoals je misschien al was opgevallen maakt Apple twee verschillende laptops, de MacBook Air en de MacBook Pro. Wat is het verschil tussen deze twee modellen? De MacBook Air is lichter en dunner dan de Apple Pro. Maar daarentegen wint de MacBook Pro op het gebied van prestaties waardoor je zwaardere programma's kan gebruiken. Denk aan programma's als Photoshop Illustrator. 

Welke processoren zijn er?

Het type processor bepaalt hoe krachtig en snel jouw MacBook is. Daarom is het belangrijk dat je een processor kiest die bij jouw gebruikerssituatie past. Sinds 2020 heeft MacBook modellen met een eigen Apple Silicon chips. De M1 en M2 chips werken nauw samen met macOS, voor een betere prestatie en batterijduur. Wil je echt zwaar werk verrichten? Kies dan voor de M1 Max Chip

Welk formaat is geschikt voor jou? 

Het formaat van de MacBook, een belangrijk aspect om goed over na te denken. Ben je vaak onderweg met je laptop? Dan is het verstandig om voor een 13 inch beeldscherm te kiezen. De 16 inch is namelijk ruim 7 centimeter groter en een halve kilo zwaarder dan een 13 inch scherm. Maar vind je dat 13 inch net wat te klein? Kies dan voor de 14 inch beeldscherm

Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? 

Het is belangrijk dat je weet waarvoor je de MacBook gaat gebruiken. Aan de hand van je gebruikerssituatie kies je voldoende opslag. Voor veel studenten is 256 GB een ideale opslagcapaciteit. Hiermee heb je genoeg ruimte voor al je verslagen en presentaties. 512 GB is voor de meeste gebruikers meer dan voldoende. Je kiest voor 1 TB en meer als je aan de slag gaat met videobewerking en bij het opslaan van grote bestanden. 

Hoeveel gigabyte werkgeheugen heb je nodig?

Wil je snel kunnen werken op je MacBook? Het werkgeheugen heeft invloed op de snelheid. Voornamelijk bij het multitasken op je laptop gebruik je veel geheugen. Alle modellen beschikken minimaal over 8 GB werkgeheugen. Dit is meer dan voldoende wanneer je je laptop dagelijks gebruikt. Wil je intensief aan de slag? Bijvoorbeeld voor het bewerken van video's of veel multitasken. Dan kies je eerder voor 16 GB RAM. Voor het echte zware werk is 32 GB of 64 GB werkgeheugen de beste keuze.