05-12-2021

hoe-maak-je-je-iphone-het-beste-schoon

Hoe maak je je iPhone het beste schoon?

Op een iPhone zitten duizenden bacteriën. Dit komt doordat je je iPhone overal gebruikt: in bed, in het openbaar vervoer en zelfs op het toilet. Nu corona weer heel erg heerst is het dus van belang dat je je iPhone af en toe goed schoonmaakt. Wij geven jou vijf tips om je iPhone goed te reinigen! Doe dit het liefst elke week, maar als je daar niet aan toe komt, dan elke maand. 

1) Koppel alle kabels los en schakel de iPhone uit

Laten we bij het begin beginnen. Voordat je je iPhone gaat schoonmaken is het handig om alle kabels uit je iPhone te halen. Laad je iPhone dus niet op tijdens het poetsen. Daarnaast is het ook handig als je je iPhone tijdelijk uitschakelt. Hierdoor kan je jouw scherm grondig schoonmaken zonder dat deze de hele tijd aan gaat. 

2) Gebruik een microvezeldoekje

Maak je iPhone schoon met een microvezeldoekje. Een microvezeldoekje koop je al voor een paar euro online of bij bijvoorbeeld de Action. Je hebt met een microvezeldoekje eigenlijk geen schoonmaakmiddelen nodig om je iPhone schoon te maken. Het doekje neemt stof en vette vingerafdrukken al van zichzelf op.

Wel is het handig om van tevoren het doekje een beetje nat te maken met wat water. Mocht je toch nog extra bacteriën willen doden die op het scherm zitten, dan kan je altijd nog een reinigingsspray voor smartphones gebruiken. Let op: spuit de reinigingsspray niet direct op het beeldscherm, maar eerst op het doekje. Maak daarna met je hand ronde bewegingen over je beeldscherm. Pas op: doe dit niet met een handdoek of theedoek! Deze zijn te ruw en kunnen het beeldscherm beschadigen. Gebruik dus alleen echt een microvezeldoekje. 

3) Gebruik geen alcoholdoekjes (desinfecterende doekjes)

Wat je juist weer niet moet gebruiken zijn alcoholdoekjes ofwel desinfecterende doekjes. Deze doekjes zijn namelijk te agressief voor het beeldscherm. Wanneer je met regelmaat deze doekjes gebruikt, dan loop je het risico dat je scherm op den duur minder goed reageert op jouw aanraking.  

4) Reinig ook alle gaten en hoeken van je iPhone

Elke iPhone bevat natuurlijk een Lightning-connector en ingebouwde microfoons en stereo speakers. Na enige tijd verzamelen zich in deze gaatjes allerei stofjes en kruimels. Met een paar keer krachtig blazen kan je het meeste vuil wel weghalen. Wil je het echt op een professionele manier doen? Gebruik dan een busje perslucht om alle vuil weg te blazen. Ook een busje perslucht is maar voor een paar euro te verkrijgen. 

5) Was regelmatig je handen

Ja, het is ook een coronaregel, maar om je iPhone schoon te houden is ook deze tip van groot belang. Je raakt met je vingers en handen van alles aan, waardoor er heel veel bacteriën op je handen komen. Vervolgens raak je met je handen en vingers je iPhone aan, deze bacteriën hierop overgedragen worden. Wanneer je dus vaak je handen wast, blijft het beeldscherm van je iPhone ook lekker schoon!