09-10-2022

Hoe-reset-je-een-iPhone

Hoe reset je een iPhone?

Hapert je telefoon wel eens? Of loopt hij weer eens vast? Werkt de batterij niet goed? Dan kan het resetten /of opnieuw opstarten wel eens de oplossing zijn. Maar als dat niet werkt, is een harde reset een andere optie om het te verhelpen. Wat houdt een harde reset precies in? En ben je benieuwd hoe je je iPhone kunt resetten? In dit artikel leggen we jou precies uit wat je moet doen. 

Wat houdt het resetten van je iPhone precies in?

Wanneer je telefoon niet meer reageert, is het handig om de telefoon te resetten. Met het resetten van je telefoon forceer je je telefoon helemaal opnieuw opnieuw op te starten, zonder dat je persoonlijke gegevens verloren gaan. 

Het verschil tussen opnieuw opstarten en een reset?

Bij het opnieuw opstarten van je telefoon houd je de aan-uitknop een paar seconden ingedrukt. Hierdoor zie je het "zet uit" icoon in beeld verschijnen en daarmee schakel je je telefoon uit. Daarna kun je 'm ook zelf weer aanzetten. Bij een reset schakel je je telefoon helemaal uit waarna je telefoon ook weer automatisch opstart

IPhone harde reset

Bij een harde reset gaan er geen gegevens van je iPhone verloren maar wordt alleen het werkgeheugen leeg/schoongemaakt. Dit houdt in dat je jouw favoriete apps, foto's en contacten behoud. Maar hoe voer je een harde reset uit? Hieronder leggen we je dat binnen een paar stappen uit. 

Hoe reset je een iPhone?

Het verschilt per iPhone hoe je je telefoon kunt resetten. Dus heb je één van de nieuwste modellen of gebruik je een van de oldschool modellen? Check hieronder hoe je jouw iPhone reset.

iPhone 8 en nieuwer

Heb je een iPhone 8, X, XS, XE, 11, SE, 12, 13 of 14? Zo kun je deze generaties resetten;
  • Klik kort op de volume plus-knop;
  • Klik kort op de volume min-knop;
  • Houd de aan-uitknop ingedrukt;
  • Zo verschijnt het logo van Apple in beeld. Dat betekend dat jouw reset van je iPhone is gelukt.

IPhone 7

Bij het resetten van de iPhone 7 klik je tegelijkertijd op de volume min-knop en de aan-uitknop. Binnen enkele seconden zie je het logo van Apple verschijnen. Dan is de reset done!

IPhone 6S en ouder

Om een iPhone 6S of ouder te resetten druk je de aan-uitknop en de thuis-knop tegelijkertijd in. Wacht totdat je het logo van Apple in beeld ziet verschijnen en voilà, de reset is gelukt!

Wanneer voer je een reset uit?

Het uitvoeren van een reset doe je wanneer jouw telefoon nergens meer op reageert. Maar ook als je iPhone niet meer aan gaat, dan kan het helpen om je iPhone een reset te geven. Of heb je problemen met software of hardware? Deze problemen kunnen door een reset gemakkelijk worden opgelost. 

Kan je je iPhone op een andere manier resetten?

Als een reset niet goed heeft gewerkt dan is er nog een andere manier om je telefoon te resetten. Zet iPhone dan terug naar de fabrieksinstellingen. Door het terugzetten naar fabrieksinstellingen verwijder je alle huidige instellingen en apps. Zo begin je met een schone lei.

Op zoek naar een refurbished iPhone? Bekijk hier alle Refurbished iPhones.