15-10-2020

steve-jobs-day-5-weetjes-over-steve-jobs

Steve Jobs Day - 5 weetjes over Steve Jobs

Vandaag is het Steve Jobs Day. Op deze dag eren we de innovator die hij was. Steve Jobs is natuurlijk de oprichter van het merk Apple. Helaas is Steve Jobs in 2011 overleden aan de gevolgen van kanker. Steve Jobs heel veel betekent voor de wereld van computers en technologie. Om deze dag te vieren hebben wij 5 weetjes van Steve Jobs op een rij gezet.


1) Steve Jobs heeft nooit een opleiding afgerond

Steve Jobs heeft wel zijn middelbareschooldiploma gehaald en is daarna wel gaan studeren. Echter heeft hij deze opleiding nooit afgemaakt. Hij ging dus wel nog naar Reed College, maar al na 1 semester stopte hij met zijn opleiding. Hij legde later uit dat hij was gestopt, omdat hij zijn ouders geld niet wilde verspillen aan een opleiding die niks voor hem betekende.


2) Steve Jobs is geadopteerd

Steve Jobs werd geboren in San Francisco. Hij groeide op in een adoptiegezin, omdat zijn biologische ouders een verboden huwelijk hadden. De vader van zijn biologische moeder, Joanne Schieble, was sterk tegen het huwelijk. Daarom stonden zijn biologische ouders hem af aan Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian.


3) Jobs was vroeger fruitariër

Steve Jobs was fruitariër in de tijd toen hij Apple oprichtte. Dit houdt in dat Jobs zich in die tijd alleen voedde met van planten afkomstige vruchten. Dit impliceert dat je geen dierlijk voedsel tot je neemt en geen planten. Zo kwam Steve Jobs naar eigen zeggen op het idee om zijn bedrijf Apple te noemen. Later werd Steve Jobs pescotariër.


4) Hij werd in 1985 ontslagen bij Apple

Jobs mag dan wel de oprichter van Apple zijn, toch werd hij in 1985 ontslagen. In de jaren ‘80 waren het economisch zware tijden. Steve Jobs kon volgens medewerkers soms opvliegers hebben en was ook niet altijd even de makkelijkste. Dit vond CEO John Scully blijkbaar ook en ontsloeg hem op staande voet.

5) Jobs keerde zichzelf 1 dollar per jaar uit bij terugkomst Apple

Nadat hij was ontslagen bij Apple kocht Jobs het bedrijf The Graphics Group van Lucasfilm. Dit bedrijf hield zich bezig met computeranimaties. Later wist hij dit bedrijf door te verkopen aan Disney. Dit werd uiteindelijk zoals we het nu kennen Pixar. Steve Jobs hield echter aandelen in dit bedrijf en dat was een goede zet van hem. Pixar was namelijk betrokken bij de kaskrakers Toy Story, Finding Nemo en Cars. Door zijn aandelen verdiende hij uiteindelijk meer dan al zijn andere werk bij elkaar. Vandaar dat hij zichzelf bij Apple na terugkomst maar 1 dollar per jaar uitkeerde.