29-09-2016

wat-is-het-verschil-tussen-een-iphone-7-en-iphone-7-plus

Wat is het verschil tussen een iPhone 7 en iPhone 7 Plus?

De iPhone 7 of 7 Plus is nog steeds een prima model anno 2020-2021. De iPhone 7/7 Plus werd in september 2016 voor het eerst verkocht in Nederlandse (web)winkels. Dit betekent dat dit model al best wel wat ouder is, maar hij wordt nog steeds ondersteund door Apple met de nieuwste software iOS 14. Je kunt op deze smartphones dus nog prima apps downloaden en gebruiken. Met de A10 Fusion-chip die in allebei de modellen zit ben je ervan verzekerd dat jouw smartphone niet vastloopt. Er zijn een paar grote verschillende tussen de iPhone 7 en 7 Plus. In deze blog leggen wij de belangrijkste verschillen uit.


De afmetingen van de iPhone 7 en 7 Plus

De iPhone 7 Plus is een slag groter dan de iPhone 7. Mocht je dus niet zo'n fan zijn van een grote telefoon, dan moet je kiezen voor de iPhone 7. Deze telefoon is makkelijker vast te houden dan de iPhone 7 Plus. De specifieke afmetingen zijn in de tabel hieronder te vinden.

Hoogte
Breedte
Diepte
Gewicht
iPhone 7138,3 mm67,1 mm7,1 mm138 gram
iPhone 7 Plus158,2 mm77,9 mm7,3 mm188 gram

Het design van de iPhone 7 en 7 Plus

Er zijn eigenlijk geen verschillen in het design van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Beide telefoons hebben een aluminium behuizing en alleen het scherm is van glas gemaakt. De iPhone 7 heeft nog een klassiek iPhone-design. Dit houdt in dat deze smartphones nog een home-button hebben. Uiteraard kun je je iPhone 7 of iPhone 7 Plus ontgrendelen met je Touch-ID (vingerafdruk).

Verschillen in het beeldscherm

Zoals aan de afmetingen hierboven te zien, heeft de iPhone Plus ook een groter beeldscherm dan de iPhone 7. De iPhone 7 heeft een 4,7 inch Retina HD display. De resolutie van het beeldscherm van de iPhone 7 is 1334 x 750 pixels bij 326 ppi. De iPhone 7 Plus heeft een 5,5 inch Retina HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels bij 401 ppi. Het beeldscherm van de iPhone 7 Plus is dus scherper dan zijn broertje.


Batterijduur en processorsnelheid

Allebei de smartphones hebben een snelle A10-processor. Hierdoor kun jij bijvoorbeeld video’s, series en films streamen zonder dat je telefoon gaat haperen. Dit geldt trouwens ook voor mobiele games zoals Minecraft, Fortnite of Fifa. Met beide telefoons kun je ook makkelijk switchen tussen verschillende apps. De iPhone 7 Plus heeft net wat meer werkgeheugen dan de iPhone 7: 3GB vs. 2GB. Met meer werkgeheugen kan de processor tijdelijk meer informatie opslaan. De iPhone 7 Plus is dus nét wat sneller dan de iPhone 7, maar in de praktijk merk je hier weinig van. Daarnaast heeft de iPhone 7 Plus ook een langere batterijduur dan de iPhone 7. Een iPhone 7 Plus kan tot 14 uur video’s afspelen en een iPhone 7 tot 13 uur. Daarnaast kan een iPhone 7 Plus tot 60 uur muziek afspelen en een iPhone 7 tot 40 uur.


De verschillen tussen de kwaliteit van de camera

De camera’s op de twee smartphones zijn bijna identiek aan elkaar. Op beide smartphones zit op de achterkant een 12-megapixel camera. Echter heeft de iPhone 7 Plus twee lenzen. Eén normale lens en één telelens. Hierdoor kun je met een iPhone 7 Plus ook scherpe foto’s maken als je inzoomt. Daarnaast hebben de foto’s ook een goede scherptediepte. Doordat er twee lenzen worden gebruikt kun je goed het verschil zien tussen voorwerpen op de voorgrond en de omgeving op de achtergrond. Beide telefoons hebben wel een 7-megapixel selfiecamera.


iPhone 7 refurbished & iPhone 7 Plus refurbished

Het mag dus wel duidelijk zijn dat de iPhone 7 Plus net wat beter presteert dan de iPhone 7. Echter is de iPhone 7 Plus natuurlijk iets prijziger. Natuurlijk is een iPhone 7 Plus refurbished wel voordeliger dan een nieuwe en dat geldt natuurlijk ook voor een refurbished iPhone 7. Op onze refurbished iPhones krijg je standaard 2 jaar garantie. Dat is een jaar meer garantie dan wat je bij Apple zelf krijgt!