16-11-2020

welke-macbook-past-bij-welke-studie

Welke MacBook past bij welke studie?

Bij iUsed verkopen wij vier verschillende soorten MacBooks: de MacBook Air, de MacBook Pro, de MacBook Retina en de MacBook Pro Touch Bar. Per studie kan het verschillen welke MacBook het meest geschikt is. Aan de hand van de verschillende vakgebieden adviseren wij jou welke MacBook jij het beste kan kiezen.


Media, Communicatie en IT

Wanneer je een studie hebt gekozen in de Media, Communicatie of IT, dan weet je zeker dat je veel gaat werken op een laptop. Bij Media en Communicatie moet je vaak werken met zware grafische programma’s denk hierbij aan Photoshop, InDesign, Premiere Pro en Illustrator. Wanneer je een IT of ICT-studie gaat doen of al doet, dan ga je ook werken met zware programma’s. Je kunt bijvoorbeeld een mobiele app maken of gaan werken met Artificial Intelligence. Voor deze studies is een MacBook Pro of een MacBook ProTouch Bar geschikt. Deze twee MacBooks zijn enorm krachtig en kunnen dus met gemak zware programma’s laten draaien. De MacBook Pro of een MacBook Pro Touch Bar met 8 GB RAM werkgeheugen kunnen programma’s zoals Photoshop en InDesign gemakkelijk aan, maar videobewerkingsprogramma’s niet. Wil je er zeker van zijn dat programma’s op je MacBook niet gaan haperen, kies dan voor tenminste een werkgeheugen van 16 GB RAM.


Economie en management

Bij economie en management-studies weet je dat je veel verslagen zult schrijven, veel presentaties gaat geven en veel bronnen zult gaat zoeken op het internet. Al deze taken kosten een MacBook niet heel veel moeite. Kies daarom voor een MacBook Air! Deze MacBook valt ook in het laagste prijsklasse van alle soorten MacBooks. Daarnaast is een MacBook Air lekker licht van gewicht, dus neem jij hem met gemak mee naar de collegezaal. Een MacBook Air kan met gemak programma’s aan zoals: Microsoft Word, Microsoft PowerPoint en Microsoft Outlook. Ga je voor je studie grote datasets verwerken met programma’s zoals SPSS en Microsoft Excel? Kies dan een MacBook Air met minimaal 8 GB RAM werkgeheugen.


Bouw en infrastructuur

Heb jij een passie voor bouw en infrastructuur? Wil jij bruggen, dijken en gebouwen ontwerpen en zorgen dat mensen hier optimaal gebruik van kunnen maken? Dan kies jij waarschijnlijk voor een studie in het vakgebied bouw en infrastructuur. Wanneer je veel ontwerpen gaat maken voor gebouwen of bruggen dan maak je hiervan digitaal een 3D ontwerp. De programma’s die je hiervoor gebruikt zijn vaak zwaar. Het is daarom verstandig om voor deze studies een MacBook Pro of een MacBook Pro Touch Bar te kopen. Deze MacBooks kunnen grafische programma’s beter aan dan bijvoorbeeld een MacBook Air. Let wel op: kies een MacBook met tenminste 16 GB RAM werkgeheugen. 3D modeling vraagt veel van je MacBook, dus dan is het fijn om veel werkgeheugen te hebben. Daardoor gaat je MacBook namelijk niet haperen en kan je veel ontwerpen opslaan.


Gezondheidszorg & Welzijn + Onderwijs & Opvoeding

Ga jij een studie volgen in één van de bovenstaande richtingen? Dan ga jij waarschijnlijk veel werkzaamheden in de praktijk toepassen en zit je minder vaak achter je laptop. Je zult op je laptop waarschijnlijk vaak verslagen en andere documenten schrijven, presentaties geven en informatie op het internet zoeken. Voor deze werkzaamheden is de MacBook Air de meest geschikte optie. Deze MacBook is namelijk het goedkoopste model en is makkelijk mee te nemen. Hoef je weinig bestanden op te slaan dan is een werkgeheugen van 4 GB (RAM) genoeg. Wil je er zeker van zijn dat je geheugen niet snel vol raakt, kies dan een werkgeheugen van minimaal 8 GB (RAM). Let op: het werkgeheugen van een MacBook Air is na aanschaf niet meer uit te breiden dus kies zorgvuldig.


Natuur & Techniek

Ga je een studie volgen binnen het vakgebied Natuur & Techniek? Dan is het best wel breed wat je gaat doen. Kies je vooral de richting van Natuur dan kom je vaak te werken in laboratoria. Hiervoor heb je meestal niet een MacBook nodig met hele uitgebreide specificaties. Een MacBook Air met 8 GB werkgeheugen (RAM) is dan meestal al genoeg. Ga je meer de richting van de techniek op? Dan ga jij veel bezig zijn met programmeren. Kies voor een MacBook Pro of een MacBook Pro Touch Bar, want deze MacBooks kunnen programmeer programma’s makkelijk aan.


Recht & Bestuur + Sport & Voeding

Ga jij een studie volgen in één van de bovenstaande richtingen? Waarschijnlijk ga jij dan je MacBook vooral gebruiken voor het schrijven van essays, verslagen en papers. Daarnaast ben jij waarschijnlijk vaak online op zoek naar passende bronnen voor jouw verslagen. Wij raden daarom het instapmodel: de MacBook Air aan. Dit is de goedkoopste MacBook in ons assortiment en geschikt om tekst mee te verwerken, video’s te streamen, te internetten en te mailen. Deze betrouwbare MacBook is dus niet te duur en heeft een lange batterijduur. Zo kun jij een hele dag aantekeningen maken tijdens de les zonder dat je jouw MacBook hoeft op te laden. De MacBook Air is jouw ideale studievriend!


Disclaimer: wij hebben hier globaal beschreven welke MacBook bij welke studie past. Misschien kan dit niet altijd even goed kloppen dus vraag het altijd even na bij je studie voordat je jouw MacBook koopt. Daarnaast leveren wij de MacBooks niet met de bovengenoemde programma’s aan. Deze kun je meestal via jouw studie of school voordelig aanschaffen.