20-02-2022

welke-producten-kunnen-we-van-apple-in-2022-verwachten

Welke producten kunnen we van Apple in 2022 verwachten?


Apple events in 2022

In 2022 staan er weer verschillende Apple Events op de planning. Bij een Apple event worden altijd de nieuwste producten of de nieuwste software onthuld. Het Apple event is altijd te volgen via het YouTube-kanaal van Apple of via de website. Ook zijn hier alle oude Apple events terug te kijken. Vooralsnog staan de volgende events op de planning (onder voorbehoud):
 • Maart 2022 (waarschijnlijk 8 maart), aankondiging van: iPhone SE 2022, iMac Pro, MacBook Air, iPad Air 5, Mac mini 
 • Juni 2022 (aankondiging nieuwe software updates iOS 16, iPadOS 16 en MacOS 13, watchOS 9 en tvOS) 
 • Herfst 2022 (waarschijnlijk twee events), aankondiging van: iPhone 14, iPad 2022, MacBook Pro


Nieuwe Apple producten in 2022

In 2022 worden naar alle waarschijnlijkheid de volgende iPhones en iPads aangekondigd:
 • iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Deze iPhone wordt natuurlijk de opvolger van de iPhone 13. Het design van deze nieuwste iPhone wordt aangepast. Er gaan veel geruchten de ronde over de notch aan de voorkant. Sommigen beweren dat deze helemaal verdwijnt, anderen zeggen dat die kleiner wordt, of dat de notch een pil-vorm krijgt. Het is dus nog even afwachten wat hiermee gaat gebeuren. Als het goed is blijft er aan de voorkant wel alleen maar scherm over. Ook de camera’s achterop de iPhone worden iets minder prominent. Vanzelfsprekend krijgt deze iPhone ook een nieuwe chip: de A16 Bionic-chip
 • iPhone SE 2022 mét 5G. Natuurlijk kennen we nu al de refurbished iPhone SE 2020. Dit is nog steeds een populair model onder vele Apple gebruikers. Dit komt omdat het design van deze iPhone best wel retro is. Deze iPhone beschikt namelijk nog over een thuisknop met Touch ID. Ook het nieuwe toestel zal naar alle waarschijnlijkheid een Touch ID hebben en zal sprekend lijken op het huidige model. Vernieuwend is dat deze iPhone SE 2022 5G zal ondersteunen en dat deze iPhone over een nieuwe chip zal beschikken. Dit zal dezelfde chip worden als de chip van de iPhone 13. 
 • iPad Air 5. De laatste iPad Air 4 dateert alweer uit 2020. Het werd dus wel weer tijd voor een nieuwe iPad Air. Vernieuwend aan deze iPad zal zijn dat hij een betere camera krijgt en geschikt wordt voor 5G. Daarnaast krijgt de iPad Air 5 ook een nieuwe chip: een A15-chip. 
 • iPad Pro 11 inch en de iPad Pro 12,9 inch. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de nieuwe iPad Pro een compleet nieuw ontwerp. Daar naast zal die naar alle waarschijnlijkheid geschikt zijn voor draadloos opladen en krijgt die een de nieuwe M2-chip. 
 • iPad 2022. Elk jaar introduceert Apple een nieuwe iPad. Het gaat hierbij om het instapmodel, de ‘gewone’ iPad.

Waarschijnlijk zullen we in 2022 nog meer nieuwe producten gaan zien. Apple heeft namelijk in totaal negen nieuwe iPads en drie nieuwe iPhones geregistreerd.


Nieuwe Macs in 2022

Vorig jaar is natuurlijk de MacBook Pro al vernieuwd met de Apple M1-chip, de Apple M1 Pro-chip en de Apple M1 Max-chip. Dit jaar zal de MacBook Air ook een update krijgen. De MacBook Air zal naar verluidt de nieuwe en snelle M2-chip krijgen. Daarnaast zal het design ook een nieuw jasje krijgen. Ook kunnen we felle kleuren verwachten zoals bij de iMac 2021. Het beeldscherm wordt ook vernieuwd met een mini-led. Dit is helderder en scherper dan een Retina-display. Ook krijgt de nieuwste MacBook Air dezelfde poorten als de MacBook Pro 2021.

Verder is er ook een nieuwe versie van de iMac Pro op komst. De laatste versie van dit model dateert alweer uit 2017. Het is dus zeker weer tijd voor een nieuwe. De nieuwe iMac Pro zal lijken op de huidige MacBook Pro. Naar alle waarschijnlijkheid zal de iMac Pro ook een M1 Pro of M1 Max-chip krijgen. Ook zal het beeldscherm mini-led krijgen en dezelfde poorten als de MacBook Pro (USB-C, SD-kaartlezer, HDMI etc.). De iMac Pro zal zijn vertrouwde kleur weer krijgen: donkergrijs ofwel Space Gray.

De Mac mini krijgt in 2022 een volledig nieuw design. Hij krijgt namelijk een plexiglazen bovenkant en een dunnere kast. De Mac mini is de voordeligste computer van Apple. Echter komt de Mac mini zonder scherm, toetsenbord en muis.

Samenvattend kunnen we dus de volgende Macs in 2022 verwachten:
 • MacBook Air met de M2-chip 
 • iMac Pro met de nieuwe M1 Pro of M1 Max-chip 
 • Mac mini

Naar verwachting zal er ook een update komen van het instapmodel van de MacBook Pro en zal er een nieuwe Mac Pro worden aangekondigd.


Apple accessories in 2022

Naar verluidt wordt in 2022 de nieuwe AirPods Pro aangekondigd. Mogelijk wordt het design weer aangepast en verdwijnen de steeltjes helemaal. Ook worden er nieuwe functies toegevoegd die de gezondheid van gebruikers kan tracken zoals: bewegingssensoren.

Verder komt er ook een nieuwe Apple Watch Series op de markt. Dit is dan alweer de 8e reeks van deze smartwatch. Het design zal iets strakker worden en er zullen naar verwachting nieuwe functies worden toegevoegd. Als we de geruchten mogen geloven dan zijn er straks niet twee, maar drie formaten voor de Apple Watch. Er komt namelijk een extra grote versie op de markt.


Wat betekent dit voor de refurbished markt?

Aankondigingen van nieuwe producten door Apple zijn altijd goed nieuws voor de refurbished markt. Dit betekent namelijk dat het aanbod in de refurbished markt weer breder en beter wordt. Producten zoals de iPhone 13 en de iPad Air 4 zullen steeds vaker refurbished gaan worden. Ook de MacBook Pro 2021 en de iPad 2021 zullen aan het einde van het jaar zeker in ons assortiment worden opgenomen.