17-09-2020

7-nieuwe-leuke-functies-in-ios-14

Zeven nieuwe leuke functies in iOS 14

iOS 14 is de grootste update van iOS in 2020. Apple heeft weer een hoop nieuwe verbeteringen toegevoegd aan het OS voor iPhones. Zo wordt het beginscherm verbouwd én krijg je bijvoorbeeld geen schermvullende melding meer als je gebeld wordt maar een handige pop-up. We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rijtje.


1. Widgets

Apple staat bekend om zijn beginscherm dat niet aan te passen is. Sinds een paar jaar is het mogelijk om handige widgets toe te voegen in een informatiescherm wanneer je naar links swiped. Het is nu mogelijk om deze widgets tussen je app iconen te zetten. Twijfel je tussen twee widgets op één plek? Dan kun je deze makkelijk stapelen waardoor je er doorheen kunt swipen. Handig toch?2. App Library

Mensen die ooit hebben gewerkt met een Android-toestel kennen deze functie: de applicatie bibliotheek. Door in iOS 14 helemaal naar rechts te swipen krijg je een handig overzicht van alle apps met een handige zoekbalk. Zo kun je heel snel de app vinden die je zoekt en hoef je niet meer vijf tabbladen door te scrollen. Voor iedereen die heel veel apps gebruikt op zijn iPhone is dit een ideale toevoeging.


3. Bel en Siri pop-ups

Je kent het wel, je bent net een mail aan het schrijven of een bericht aan het typen op WhatsApp en je wordt gebeld. Meteen verdwijnt alles wat er op je scherm staat. Niet echt meer van deze tijd waarin we de hele dag multitasken, toch? In iOS 14 verdwijnt de full-screen scherm wanneer je gebeld wordt. In plaats daarvan krijg je alleen een handige pop-up boven in je scherm. Je kunt opnemen, of het telefoontje negeren door omhoog te swipen. Ook Siri verschijnt niet meer fullscreen, maar in een klein bolletje onder in je scherm.4. App clips

Tegenwoordig is bijna overal wel een app voor. Het is best vervelend om overal een app voor te downloaden, zeker als je weet dat je hem daarna niet vaak gaat gebruiken. Hier heeft Apple iets op bedacht in de vorm van Apple Clips. Met Apple clips kun je via een QR of NFC code makkelijk een light-versie van een app tijdelijk installeren. Hiermee kun je bijvoorbeeld een betaling doen in een restaurant of tijdens een festival de line-up bekijken. Wanneer je klaar bent met de app, verwijderd de app zichzelf weer van je iPhone.


5. Multitasken: Beeld in beeld modus

De beeld-in-beeld modus kennen sommige mensen al vanuit de iPad of WhatsApp. In plaats van een schermvullende video verschijnt de video die je aanklikt in een handige pop-up. Zo kun je ondertussen ook nog andere dingen doen met je iPhone. Ideaal wanneer je even je agenda wilt checken tijdens een FaceTime call!


6. Standaard apps wijzigen

Gebruik jij liever Chrome dan Safari? Dan is het behoorlijk vervelend als je een link wilt openen vanuit WhatsApp die gelijk geopend wordt met Safari. In iOS 14 is het mogelijk om je standaard apps aan te passen. Zo kun je Chrome instellen als standaard browser.


7. Tikken

In de update zit een hele handige tik optie! Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat wanneer je twee keer op de achterkant van je iPhone tikt, je iPhone een screenshot maakt. Je kunt zelf een actie instellen. Wil je iOS 14 downloaden? Dit kan vanaf de iPhone 6S en nieuwer. Wij raden je aan om deze update te downloaden. Niet alleen ben je dan verzekerd van alle bovenstaande leuke nieuwe functies, je weet ook zeker dat je iPhone op-en-top beveiligd is!