terug naar de klantenservice

Refurbished, wat betekent het?

Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, en desktops worden refurbished aangeboden en verkocht. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Als je refurbished vanuit het Engels vertaalt betekent het: opknappen of renoveren. Binnen de computerwereld betekent het veel meer, dan alleen maar het opknappen van een bepaald device. Het refurbishen van computer hardware, in het bijzonder het refurbishen van Apple-apparatuur, is een specialisme.

"Refurbishen is namelijk: het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur.’’

Refurbished betekent dat eventuele data wordt verwijderd en dat de apparatuur grondig wordt gereinigd. Verder wordt er uitgebreid getest en waar nodig gerepareerd. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze de levensduur en technische kwaliteit van een nieuwe machine hebben. Hergebruik is niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral voor het milieu.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt, in plaats van refurbished. De producten die iUsed.nl aanbiedt, dragen een veel grotere waarde dan het woord ‘tweedehands’ aangeeft. Een tweedehands apparaat koop je bijvoorbeeld via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is, dat je niet precies weet wat ermee gebeurd is. Daarnaast zou het product technisch niet in orde kunnen zijn. Hier kom je vaak pas na enige tijd achter en dan heb je geen garantie om op terug te vallen. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft. Het gevolg daarvan is, dat je extra geld moet investeren om het defect te verhelpen.

Is refurbished betrouwbaar?

Een refurbished product van iUsed is uitgebreid en grondig, op meer dan 50 punten getest op defecten. Door dit op te lossen met vervangende hoogwaardige onderdelen, zijn deze technisch 100% in orde. Onze producten hebben zo de technische kwaliteit en levensduur van een nieuw apparaat en zijn nog jaren betrouwbaar. Bovendien krijg je daar nog twee jaar garantie bij. De prijs van een refurbished product is veel aantrekkelijker dan van een nieuw product. Hierdoor koop je bij iUsed.nl een betrouwbare refurbished Mac voor de prijs van een tweedehands, maar met de kwaliteit en zekerheid van een nieuwe.

Waar komt de apparatuur vandaan?

Vrijwel alle refurbished iMacs, MacBooks, iPads en iPhones die door iUsed Store worden aangeboden, zijn afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf is gefuseerd of omdat het niet meer bestaat. Natuurlijk bestaan er ook organisaties die gewoonweg nieuwe hardware aanschaffen. Anderzijds komen er veel van onze producten uit de lease. Een bijkomend voordeel is dat er in het bedrijfsleven enkel wordt gekozen voor apparatuur van de beste kwaliteit, omdat de bedrijfszekerheid zo groot mogelijk moet zijn. Dat is de reden dat je bij iUsed alleen maar producten van topkwaliteit vindt.

Wat is onze werkwijze?

Zoals al eerder vermeld, kopen wij apparaten op uit de zakelijke markt. Medewerkers van de logistieke dienst halen producten op en verpakken ze op de juiste manier, zodat transportschade kan worden voorkomen. Maar hoe gaat het proces van refurbishen in zijn werk?

Stap 1 - De gebruikte apparatuur ophalen

Wat is refurbished ?  Stap 1 eerst de gebruikte apple apparatuur ophalen
Medewerkers van onze logistieke dienst halen de producten op bij het bedrijf en verpakken deze op een juiste manier, zodat transportschade wordt voorkomen.

Stap 2 - Refurbishen

refurbished betrouwbaar ? Wel nadat de apparatuur is getest en schoongemaakt

Alle gebruikte producten die bij iUsed binnen komen worden refurbished door onze eigen Apple-gecertificeerde technische specialisten. Het refurbishen van deze apparatuur gaat als volgt:

Dataverwijdering:

Allereerst worden alle data-gegevens verwijderd van de harddisk. Dit wordt gedaan door middel van een gecertificeerde dataverwijderingssoftware, Blancco. Op deze manier kunnen we garanderen dat alle gegevens van de vorige gebruiker zijn vernietigd.

Testen:

Daarna wordt de hardware grondig getest door onze Apple-specialisten. Omdat we een speciale testsoftware gebruiken, wordt de apparatuur getast op meer dan 50 punten.

Renoveren:

Uit deze test kunnen bepaalde defecten naar boven komen. Deze onderdelen worden dan vervangen voor kwalitatief hoogwaardige nieuwe onderdelen. De batterij vervangen wij bijvoorbeeld bij een laadcapaciteit van onder de 80%.


Hertesten:

Om er zeker van te zijn dat alle problemen nu zijn verholpen, wordt het product opnieuw getest. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze producten technisch 100% in orde zijn.


Installeren:

Zodra de hardware volledig is goedgekeurd, worden de apparaten voorzien van een nieuwe installatie van macOS of iOS.


Reinigen:

Alle producten worden vervolgens grondig en professioneel gereinigd en eventuele bedrijfskenmerken van de vorige gebruiker worden verwijderd.


Graderen:

Om de waarde te bepalen, worden alle refurbished devices op cosmetische staat gecontroleerd. Wij maken een rating door middel van drie tot vijf sterren toe te kennen aan het product. Dit wordt bepaald door te kijken in welke mate er gebruikssporen aanwezig zijn.

Stap 3 – Refurbished aanbieden via onze webshop

webshop met refurbished Apple

Alle volledig refurbished en goedgekeurde Macs worden ingevoerd in ons systeem en getoond in de webshop iUsed.nl. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle getoonde Apple-producten ook direct leverbaar zijn.

In onze webshop heb je de mogelijkheid tot het upgraden van het werkgeheugen, de interne harde schijf en het besturingssysteem van geselecteerde modellen. Op deze manier kun je een refurbished Mac naar eigen wens samenstellen.

Stap 4 – Verpakken en verzenden

refurbished apple Goed verpakt verzenden

Nadat jouw bestelling is geplaatst wordt het product erbij gezocht en worden eventuele upgrades uitgevoerd en gecontroleerd door onze technische specialisten. Indien je hebt gekozen voor verzending wordt de refurbished Mac, met bijbehorende accessoires, vervolgens stevig verpakt. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met op maat gemaakte dozen voor het veilig verzenden van jouw bestelling. Dit pakket wordt met behulp van DPD of PostNL PakjeGemak bij jou thuis, op werk of bij een afhaalpunt bij jou in de buurt afgeleverd. Uiteraard is het ook mogelijk om jouw refurbished Mac op te halen bij ons afhaalpunt in Nieuwegein.

Wanneer al deze stappen zijn uitgevoerd, worden de volledig goedgekeurde Macs ingevoerd in ons systeem. Vervolgens worden de producten ook getoond op onze webshop www.iUsed.nl. Zo ben je ervan verzekerd dat alle getoonde Apple-apparaten ook direct leverbaar zijn. In onze webshop zijn er nog verschillende opties, waarmee het refurbished product nog meer naar jouw eisen kan worden samengesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het upgraden van het werkgeheugen of de interne harde schijf.

Nadat de bestelling is geplaatst, wordt het geselecteerde product erbij gepakt en eventuele upgrades worden uitgevoerd en gecontroleerd door onze technische specialisten. Indien je hebt gekozen voor verzending van het product, wordt de refurbished Mac met bijbehorende accessoires vervolgens met zorg voor je verpakt. Wij werken met op maat gemaakte dozen, om het veilig verzenden van jouw pakket te realiseren. Met behulp van onze bezorgdiensten PostNL (NL) of DPD (BE), wordt het pakket bij jouw afleveradres of op een geselecteerd afhaalpunt bij jou in de buurt geleverd. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om jouw refurbished Mac op te halen bij ons in Nieuwegein.

Waarom refurbished kopen bij iUsed?

Op dit moment worden refurbished producten overal aangeboden. Een voordeel om bij ons te kopen zit niet alleen in de prijs maar ook dat wij al meer dan 25 jaar bestaan. Wij hanteren scherpe en marktconforme prijzen. Onze kwaliteit is een tweede voordeel. Als er een apparaat gerenoveerd moet worden gebruiken wij onderdelen met een hoge kwaliteit ter vervanging. Zo is een goede prijs-kwaliteit verhouding een streven. Een stukje zekerheid blijkt uit de nauwkeurigheid waarmee wij producten refurbishen. De kwaliteit van refurbished devices zijn technisch zo goed als nieuw. 

2 Jaar garantie

Dit blijkt ook uit het garantietermijn van 2 jaar. Bij iUsed worden alle refurbished devices standaard geleverd met twee jaar garantie, waardoor je dezelfde zekerheid hebt als bij een nieuw apparaat. Er bestaat ook een optie waarbij je kiest voor een garantieverlaging naar 1 jaar. Zo kan je extra voordelig een refurbished Mac aanschaffen. Daar komt nog een voordeel bij, namelijk dat je gebruik kunt maken van servicepunten bij jou in de buurt om reparaties onder garantie te laten uitvoeren.

iUsed Store heeft ervoor gekozen om alleen producten te tonen op haar webshop, die per direct leverbaar zijn. Hierdoor kunnen we garanderen dat bestellingen die voor 20:00 uur zijn afgerond, dezelfde dag nog zullen worden verzonden.

Klanten over ons

Via Trustpilot kunnen onze klanten de webshop en de producten beoordelen. Op deze manier kunnen we iUsed blijven verbeteren. Bovendien kan je een betere beslissing nemen door de gedeelde ervaringen van voorgaande klanten. Inmiddels hebben namelijk duizenden klanten iUsed.nl een review geschreven en beoordeeld als Uitstekend.

30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie

Bent je toch niet tevreden over jouw aankoop? Dan bieden wij je de mogelijkheid gebruik te maken van de 30 dagen ‘niet goed, geld terug’ garantie. Zo kan je tot 30 dagen na aankoop kosteloos retourneren. Als het aangeschafte iUsed product onverhoopt defect blijkt of niet naar behoren werkt, mag je ervan uitgaan dat wij het snel voor je oplossen. Ook voor technische ondersteuning kan je bij onze uitstekende klantenservice terecht. Heb je nog vragen over refurbished of wil je meer weten over een specifiek apparaat? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 030 - 248 40 06 of stuur een mail naar info@iused.nl. Voor het gemak kun je ook vragen stellen via de life chat op de website.

Productaanbod van iUsed

In onze webshop vind je een ruim assortiment van refurbished Apple-producten. Naast MacBooks, iMac, iPhones en iPads bestaat ons assortiment ook uit accessoires. Het complete overzicht van ons productaanbod is als volgt:

Refurbished  MacBook
Refurbished MacBook Pro
Refurbished MacBook Air
Refurbished Apple iPhone
Refurbished Apple iPad
Refurbished Apple iMac
Refurbished Mac Pro
Refurbished Mac Mini